IMPERIUMIN ERIKOISTUNNIT

CrossFit 10K

Painonnosto

Painonnoston alkeet on tarkoitettu erityisesti juuri CrossFitin aloittaneille tai niille, joiden perustekniikka on muuten jäänyt vähemmälle huomiolle.
Paikkoja on 10/kerta ja ne varataan Wodconnectista Bookings -osiossa, jossa varaus tunneille aukeaa viikkoa ennen kutakin tuntia.
Tunneilla käydään läpi perustekniikoita, joten painoja ei tarvitse pelätä. Tunnin ohjelma muodostuu siten, että vuoroviikoin tehdään tempausta, rinnallevetoa ja työntöä (snatch ja clean&jerk). Rinnallevetoa ja työntöä myös yhdistetään kokonaiseksi nostoksi. Valmentajana Jussi Nenonen.

Painonnostoa edistyneille pitää kerran kuussa Karoliina Paukkala. Jokaisen tunnin ajankohta ilmoitetaan erikseen ja paikkojen varaaminen tunneille toimii alkeistuntien tavoin. Tunti sopii kaikille, joilla on perusteet hallussa.

Omatoimisten yleislämpöjen ottaminen ennen molempia tunteja on suositeltavaa!

Balance

Balance tuo nimensä mukaisesti tasapainoa rankoille harjoituksille sisältäen kehonhallintaa ja -huoltoa, liikkuvuusharjoitteita, rauhallista venyttelyä sekä syvimpien pikkulihasten aktivointia. Tuntia vetää Henri Hotti.

Gymnastics

Tunneilla harjoitellaan lajin omaisten voimisteluliikkeiden tekniikoita ja niiden vaatimia oheis- ja liikkuvuusharjoitteita. Teemoina mm. kippiliikkeet (leuka, t2b), köysikiipeily, muscle upit sekä renkailla että tangossa, käsilläseisonta, – kävely ja -punnerrukset. Gymnastics-tuntia vetävät Petteri Peuronen, Mikko Salmela, Laura Pihkala, Henri Hotti ja Elina Marjanen.

Endurance

Endurance-tunnin tavoitteena on parantaa aerobista kapasiteettia lajinomaisesti. Tunnilla tehdään tavoitteen mukaisia harjoituksia intervalleista pidempiin kuntoharjoitteisiin. Tunti sopii kaiken tasoisille CrossFit-atleeteille harrastajista kisaajiin, jotka haluavat parantaa sitä paljon puhuttua konettaan. Ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Endurance -tunnin voi hyvin yhdistää salin ohjelmointiin päivän treeninä.

HUOM! Mahdolliset aikataulumuutokset kannattaa aina tarkistaa nettisivujen harjoitusajat-osion kalenterista. Niistä tiedotetaan myös Konalan Ristiinkuntoilijat -Facebook-ryhmässä (liity sinne!).

CrossFit Espoo

Painonnosto

Erityisesti aloittelijoille tarkoitettu painonnoston tekniikkatunti. Tunti varataan Wodconnectin Bookings-osiosta ja mukaan mahtuu 6 tai 12 osallistujaa riippuen onko paikalla 1 vai 2 valmentajaa. Vetäjinä Terhi Lumme ja Leo Ketonen

Liikkuvuus

Tunnilla avataan kehoa ja lisätään samalla hallintaa ja voimaa erilaisten harjoittelumetodien kautta (monipuolisesti esim. voimistelun, kehonpainoharjoittelun ja venyttelyn erikoistekniikoiden maailmasta tutuin keinoin). Tavoitteena on kehittää toimivampi keho eri liikesuunnissa, sekä saada uusia ideoita omatoimiseen liikkuvuusharjoitteluun ja omien harjoitusten alkulämmittelyjen yhteyteen. Tunnilla on tarkoitus edetä oman tason mukaan laadukkaaseen liikkeeseen keskittyen ja se sopii hyväksi vastapainoksi vauhdikkaammallekin menijälle. Tunti on avoin kaikille treenikokemuksesta riippumatta eikä vaadi erillistä ilmoittautumista, vetäjänä Elena Kozharskaya. Vinkki: Teema paljastetaan usein vähän etukäteen Westendin Ristiinkuntoilijat -Facebook-ryhmässä (liity sinne!). 

Endurance

Endurance-tunnin tavoitteena on parantaa aerobista kapasiteettia lajinomaisesti. Tunnilla tehdään tavoitteen mukaisia harjoituksia intervalleista pidempiin kuntoharjoitteisiin. Tunti sopii kaiken tasoisille CrossFit-atleeteille harrastajista kisaajiin, jotka haluavat parantaa sitä paljon puhuttua konettaan. Ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Endurance-tunnin voi hyvin yhdistää salin ohjelmointiin päivän treeninä.

Gymnastics

Gymnastics-tunnilla käydään läpi lajinomaisten voimisteluliikkeiden tekniikoita ja niiden vaatimia oheis- ja liikkuvuusharjoitteita. Tuntia vetää Rami Pukkila.

HUOM! Mahdolliset aikataulumuutokset kannattaa aina tarkistaa CrossFit Espoon nettisivujen harjoitusajat-osion kalenterista. Niistä tiedotetaan myös Westendin Ristiinkuntoilijat -Facebook-ryhmässä (liity sinne!).

CrossFit Herttoniemi

Painonnoston alkeet

Tunti on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka olet juuri aloittanut CrossFitin tai perustekniikka on muuten jäänyt vähemmälle huomiolle. Paikkoja on 10/kerta ja ne varataan Wodconectista Bookings-osion kautta, kun sinne ilmestyvät. Tunneilla käydään perustekniikoita läpi, joten painoja ei tarvitse pelätä. Ohjelma muodostuu siten, että vuoroviikoin tehdään tempausta, rinnallevetoa ja ylöstyöntöä (snatch ja clean&jerk). Rinnallevetoa ja ylöstyöntöä myös yhdistetään kokonaiseksi nostoksi tasaisesti. Saatuasi itsellesi paikan, saavu salille ajoissa ehtiäksesi omatoimisesti lämmittelemään ja mobbailemaan, jotta päästään tunnin alettua heti asiaan. Valmentajana Jussi Nenonen.

Syvävenyttely

Syvävenyttely-tunnilla huolletaan kehoa ja mieltä sekä laajennetaan liikeratoja pitkillä ja rauhallisilla venytyksillä Marika Viirin ohjauksella.

Mobility

Mobility-tunnilla huolletaan lihaksia ja kohennetaan liikkuvuutta erilaisin mobilisaatioharjoituksin sekä mm. pallojen ja putkirullien avulla. Opit samalla omatoimista lihasten ja nivelten huoltoa. Tunnit vetää Tapio Mustonen.

Voimistelu

Voimistelu-tunnilla opitaan ja kerrataan lajinomaisten voimisteluliikkeiden tekniikoita (esim. käsilläseisontaa ja -kävelyä tai muscle-upeja) ja harjoitetaan näissä liikkeissä tarvittavaa voimaa ja liikkuvuutta. Puikoissa Marika ja Miska Viiri.

Painonnosto edistyneet

Tunneilla keskitytään tempauksen ja työnnön tekniikkaan. Tunnit on suunnattu treenaajille, joilla näiden liikkeiden perusteet ovat jo hallussa. 

Paikkoja on 10/ryhmä ja ne varataan Wodconnectista Bookings -osiossa, jossa varaus tunneille aukeaa viikkoa ennen kutakin tuntia.

Ohjelma muodostuu siten, että vuoroviikoin tehdään tempausta ja työntöä (rinnalleveto & ylöstyöntö). Saavu salille ajoissa ehtiäksesi omatoimisesti lämmittelemään ja mobbailemaan, jotta päästään tunnin alettua heti asiaan. Valmentajana toimii Elli Gromov.

Nasty but tender

NBT on kuin tavallinen wodi, paitsi että kaikkea on enemmän ja mennään kovempaa. Astetta rankempi treeni on suunnattu jo jonkin aikaa lajia harrastaneille tai muuten jo kovaan treeniin tottuneille, joilla lajin tavallisimmat suoritustekniikat ovat jo hallussa. Ohjaksissa M. & M. Viiri.

HUOM! Mahdolliset aikataulumuutokset kannattaa aina tarkistaa CrossFit Herttoniemen nettisivujen harjoitusajat-osion kalenterista. Niistä tiedotetaan myös Herttoniemen Ristiinkuntoilijat -Facebook-ryhmässä (liity sinne!).